Петков след срещата с Остин: Не сме говорили за военна подкрепа за Украйна

2
Обсъдихме важни въпроси в сферата на отбраната, каза Лойд Остин
Обсъдихме важни въпроси в сферата на отбраната, каза Лойд Остин Видео: NOVA

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин днес.

Делегацията пристигна в Министерския съвет рано в събота сутринта.

Петков и Остин са обсъдили теми от общ интерес за България и САЩ. На брифинга след разговора българският премиер подчерта, че не е била разисквана военна помощ, която страната ни да оказва на Украйна.

"Войната, която Путин започна, постави цяла Европа в риск. Няма нито една държава, която може да живее с илюзията за пълна сигурност. Нашата сигурност е в колективната отбрана на съюзниците ни в НАТО. Ние сме НАТО", каза Петков, предава NOVA.

И допълни: "Българското правителство има за цел да усили нашата защити. С г-н Остин говорихме и за военната мобилност. Логистиката е също толкова важна, колкото и военната техника".

Българският премиер подчерта, че борбата с корупцията също е "обща задача и тя влияе както на националната сигурност, така и на стабилността по Източния фланг".

Проведохме много продуктивен разговор относно непровокираната инвазия от страна на Русия срещу Украйна, подкрепата от НАТО и силният отговор на Алианса. Обсъдихме важни въпроси в сферата на отбраната”, каза Лойд Остин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Въпрос за Молдова ...
    Молдова (брифинг - 17:00) - отговор на Петков: "... има притеснения, да!" - вероятно следващата руска цел?
  • 5
    4
    русенец
    Имам кофтито усещане, че Кирчо пак е забъркал някакви лайна. Не знам какъв Харвард е завършил, но в пожарникарския факултет в Симеоново нямаше да го приемат защото е прост.!
  • 1
    3
    русенец
    Ето какви дебили в момента са ни "големи братя". Памперсът изобщо не искам да го споменавам, че и неговата партия се чуди как да го разкара, за американския бизнес да не говорим. https://www.theguardian.com/politics/2022/mar/17/hoax-caller-ukrainian-pm-denys-shmyhal-uk-ben-wallace-priti-patel
  • 3
    2
    Интереса клати феса...
    Излиза, че Остин и Киро са люпили семки ... Дори не са си говорили "за военна подкрепа за Украйна"? А, Министерския съвет работи ли в събота? Американците не почиват ли събота и неделя - какъв ли зор имат, че са кацнали "в Министерския съвет рано в събота сутринта"?
  • 4
    1
    darkaveng
    Боже???? Кока ще уврат главите на "алианса" да си гледат тяхната копанка и да не се месят там, където не им е работа! Ма "демокрация", к'во да се прави! Требе да я налагаме, иначе лошо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари