Млада художничка донесе златен трофей в Русе

1
11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе получи наградата си, облечена в традиционна българска носия
11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе получи наградата си, облечена в традиционна българска носия Снимка: Община Русе

11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе получи наградата си, облечена в традиционна българска носия

11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИРусе с ръководител Маргарита Хрисандова, получи най-високите отличия – „Златен трофей“ и „Златен медал“ от VIII Международен конкурс за детска рисунка „Здраве“ Оман 2022.

Наградите бяха връчени на тържествена церемония в библиотеката на Университета Султан Кабус в столицата Мускат. Петя получи наградата си, облечена в традиционна българска носия, предоставена от ОбДЦКИРусе.

В творческата надпревара се състезаваха хиляди участници от десетки страни. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят – на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали. Девизът на тези благотворителни кампании е „Дари усмивка на биещо сърце“. Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“ (HEART).

Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света. През 2020 година Петя също беше сред победителите в него, като награждаването беше в Иран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари