Енчо Енчев обяви старта на конкурс с драконови лодки в Китай

1

През 2025 година Световното първенство по драконови лодки ще се проведе в Русе

По случай традиционния празник на драконовите лодки и 75-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България на 19 май в района Инджоу, град Нинбо, провинция Джъдзян, се проведе конкурс с драконови лодки, предава Радио Китай. В него се състезаваха 21 отбори, а 12 български спортисти бяха част от три отбора.

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев, заедно с китайските си колеги, обявиха старта на конкурса. Енчев заяви след състезанието, че обиколката му в Инджоу и участието на българските спортисти ще насърчат активно подготовката за световното първенство по драконови лодки през 2025г., което ще се проведе в град Русе. Надпреварата също така е ново начало на сътрудничеството и културния обмен между двата града, както и между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    6
    ядосан
    Едни тюфлеци се разхождат в Китай с общински пари,други червени боклуци се мотаят в центъра пред палатките и си правят фотосесии.Кмета вдигна данъците да си живуркат на наш гръб.
  • 7
    5
    наблюдател
    През 2025 година Световното първенство по драконови лодки ще се проведе в Русе. Дотогава трябва да се оправят улиците в град Русе, защото китайците ще умрат от смях като видят състоянието на целия ни град с надени, недовършени, разбити улици., Менчо какво ще им обясни или ще ги разхождате вечер, да ни виждат нищо. То само с разходки и сладки приказки, преливане от пусто в празно не става.
  • 4
    4
    Русофил
    А ергенчето Виктор Стоянов драконови лодки ли кара или дамаската на главата му сменят
  • 10
    3
    Моето име
    Зам.кмета Енчев и Лъчито - директора на Спортни имоти до него, нещо тениските им омалели.
  • 18
    2
    Супер!
    Колко пари ни струваше това?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари