Каква прахосмукачка за кола да изберем?

1
Употребата на ръчни авто прахосмукачки в колата дава възможност за лесно и удобно почистване на салона, без значение къде се намирате
Употребата на ръчни авто прахосмукачки в колата дава възможност за лесно и удобно почистване на салона, без значение къде се намирате

Всеки обича да е на чисто и приятно място, без значение дали е у дома, на работното място или в автомобила си. В последния случай е необходимо периодичното почистване със специална авто прахосмукачка за кола, изборът на която може да се окаже предизвикателство. Поради голямото разнообразие, много водачи на МПС са объркани, така че нека ви помогнем с кратка статия и съвети.

С какво може да ви бъде полезна авто прахосмукачката за кола?

Представлява миниатюрен електрически уред, който е толкова малък и лек, че е възможно държането му в една ръка. Той комбинира в себе си мощен електромотор за осигуряване на силно засмукване, контейнер за събиране на отпадъците и понякога вграден презареждаем акумулатор. Удобната ръкохватка позволява държането на уреда с една ръка и неговото бързо насочване към замърсения участък.

Употребата на ръчни авто прахосмукачки в колата дава възможност за лесно и удобно почистване на салона, без значение къде се намирате. Съвременните решения са оборудвани с допълнителен HEPA филтър, позволяващ премахване на алергените и праховите частици, подобрявайки качеството на въздуха в салона и съответно вашето здраве.

С използването на хубава малка авто прахосмукачка за кола, ефективно отстранявате мръсотията, прахта и останалите отпадъци в салона. След почистването, всичко изглежда отлично и мирише на свежо. Редовното използване на този компактен и практичен уред елиминира нуждата от употреба на вредните и пълни с химикали почистващи препарати.

Кои са предлаганите отделни видове на пазара?

Съществуват безжични (акумулаторни) мини авто прахосмукачки за кола и с кабел. Последните изискват включване в запалката на автомобила при тяхното използване. В първия случай има вградена батерия, която е с определено време за използване при пълен заряд и изисква презареждане.

Имате възможност да изберете между модели с хартиена торба и циклонен тип, които са по-съвременните и разпространени видове. Тези с торбата, след нейното напълване с отпадъци се изхвърля и се поставя нова. Циклонните са за многократна употреба и предвиждат пластмасов контейнер, след напълването на който се изсипва и използва отново.

Другите видове са за мокро и сухо почистване. Наричаната още водна авто прахосмукачка за кола има способността да изпира замърсената повърхност. Може да отстранява дори засъхнали петна по тапицерията. Вторите само събират сухите отпадъци и прахта от храни или друго. Съществуват и комбинирани решения, съчетаващи двете опции в един уред.

Какво да имате предвид при избора на силни авто прахосмукачки за коли?

Съществуват различни характеристики и особености, някои от които са важни при избора:

  • мощността – до 75W са маломощни уреди, предназначени за повърхностно почистване. Над 80W позволяват по-прецизно и ефективно отстраняване на дори и по-тежките замърсявания, като песъчинки, камъчета и т.н. Колкото мощността е по-голяма, толкова и силата на засмукване се увеличава. За ефективно почистване и отстраняване, дори и на тежки отпадъци, мощните 100W модели са най-приемливите решения. Предлагат се на достъпни цени и си заслужават;

  • пристигащите в комплекта приставки – големият избор от накрайници позволява ефективното премахване на замърсителите от седалките и труднодостъпните места. Наличието на четки улеснява отстраняването на упорити замърсявания, а възможността за използване на удължаваща тръба дава достъп до всяко кътче на салона;

  • при покупката на качествена кабелна авто прахосмукачка от онлайн магазин – обърнете внимание на дължината на кабела, за достигане дори и до най-отдалечената точка на обработваната повърхност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари