Зимата се завръща!

3
Март ще ни поднесе неприятната изненада още в началото на новата седмица
Март ще ни поднесе неприятната изненада още в началото на новата седмица Снимка: iStock

Вече дни наред се радваме на хубаво пролетно време.

Март обаче ще ни поднесе изненада още в началото на новата седмица.

През почивните дни времето ще продължи да е топло, с повече облаци в събота, но почти без валежи. Още в понеделник следобед и главно във вторник обаче средиземноморски циклон ще донесе над Балканите и над страната ни дъжд, а в планините дори сняг.

Това показват средносрочните модели за времето, разгледани в "Дарик кафе" тази сутрин.

Температурите чувствително ще се понижат и максималните във вторник следобед вече ще са до 5-6 градуса. Вятърът от запад, а по-късно и от североизток ще се усили. В Предбалкана и по високите западни полета е възможно да има и сняг.

В планините ще се образува нова снежна покривка, което ще е добре за любителите на зимните спортове, тъй като ще удължи сезона. Възможно е да има и транспортни проблеми през старопланинските проходи и в Родопите.

Кратката зима обаче ще отмине само за 24 часа и още в сряда времето ще започне чувствително да се подобрява. Дневните температури все пак ще останат ниски. Сутрешните градуси в сряда и четвъртък на места ще бъдат под нулата.

До края на следващата седмица времето ще е сравнително добро. Температурите след бързото захлаждане ще продължат да се повишават.

След 16 март нови средиземноморски циклони ще влияят на времето над страната. Ще последва ново влошаване и дни с валежи от дъжд, а в планините и от сняг.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари