Изпращаме зимния полъх, за да посрещнем пролетта

0
Започва бърз преход към пролетта - цялата следваща седмица дневните температури ще са именно пролетни - между 15 и 20 градуса
Започва бърз преход към пролетта - цялата следваща седмица дневните температури ще са именно пролетни - между 15 и 20 градуса Снимка: ThinkStock/Getty Images

Изпращаме последния зимен студ и посрещаме пролетта.

Това показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе".

Зимата започва сериозно отстъпление от Балканите, не се вижда зараждане на дълбоки средиземноморски циклони, студът отстъпва на север, което означава, че започва бърз преход към пролетта. Цялата следваща седмица дневните температури ще са именно пролетни - между 15 и 20 градуса. Следващата сряда се очертава да е изключително топъл ден - с температури дори до 25 градуса.

Тази седмица обаче ще се редуват затопляне и захлаждане. В нощта срещу сряда и в сряда ще е предимно облачно и на места на изток и в планинските райони ще превали дъжд и сняг. Валежите няма да са съществени.

В четвъртък и особено в петък времето ще е хубаво и тихо, като в петък дневните температури ще са между 10 и 15 градуса. В събота от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух и на места ще превали дъжд, в планините сняг.

Националният празник на България на 3 март, неделя, ще посрещнем без валежи. Времето обаче ще е сравнително хладно, дневните температури ще са в интервал между 8-12 градуса.

А още в първия ден на новата седмица, който според календара ще бъде и почивен, ще ни зарадва истинска пролет. Вероятност за валежи се очертава едва в петък - 8 март.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари