Жена даде 4900 лева за лечение на дъщеря ѝ от "коронавирус"

0
Телефонните измамниците вече използват епидемията от коронавирус в своите схеми
Телефонните измамниците вече използват епидемията от коронавирус в своите схеми

Телефонните измамниците вече използват епидемията от коронавирус в своите схеми

На 10.11.2020 г. около 11:00 часа е въведена в заблуждение 81 годишна жена от село Караманово, област Русе, че дъщеря ѝ е болна от "коронавирус" и има нужда от закупуване на плазма от Румъния на стойност 10 000 лева

Възрастната жена говорил с лице, което се представило за доктор от болницата в Свищов. Мнимият лекар ѝ казал, че ще изпрати човек да вземе парите от нея.

Жената приготвя сумата от 4900 лева, опакова ги във вестници отделно в тениска и чанта /според указанията на доктора/ и чака автомобил.

Пред къщата спира лек автомобил, водачът на автомобила слязъл и влязъл в двора на имота, като тя лично му предала чантата, тъй като го познава. Оказва се, че шофьорът на автомобила също е въведен в заблуждение по-рано, че разговарял с личния си лекар от село Караманово. Лекарят го помолил да отиде до дома жената, от където трябва да вземе пакет, който не трябвало да отваря, защото вътре имало спринцовки и ще се зарази ако ги отвори.

Заблуденият шофьор трябвало да тръгне с пакета  към село Копривец, където да го предаде на друг лекар. Но при пристигането си в селото, мнимият лекар му се обадил и му казал, че лекарят на село Копривец отсъства и трябва да остави чантата до табелата в края на селото в посока към град Попово .

Измаменият шофьор се усъмнил и предал чантата с парите в РУ - Бяла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари