Задържаха "муле" от Хасковско, изнасяло пари от ало-измама през Дунав мост

1
Парите били оставени в Румъния, в кош за смет
Парите били оставени в Румъния, в кош за смет Снимка: Dunavmost

Парите били оставени в Румъния, в кош за смет

Полицаи от Хасково разкриха на 15-и посредничката при ало измамата, станала преди седмица в Хасково. Тогава 86-годишна жена предаде 26 000 лева на измамници, които я заблудили по схемата „операция на дъщеря й“. В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите са установили 52-годишната жена-посредник, която взела парите от старицата и ги предала на лица в Румъния.

След като била задържана в дома си в село Узунджово тя признала действията си и описала механизма на извършеното деяние. Пред служителите споделила, че пътувала до Русе, а оттам с такси до Румъния, където оставила парите в кош за смет, както била инструктирана. За цялата операция получила 400 лева за пътни и 500 лева за „услугата“. Признала, че била наета по мобилно предложение за обяви за работа. Мярката ѝ на задържане е била до 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари