Жълт код за обилни валежи в последната неделя за годината

0

А за област Смолян  е в сила оранжев код за сняг и дъжд

Оранжев код за сняг и дъжд е в сила за област Смолян за 27 ноември, сочи справка на сайта на НИМХ.

В тази област се очакват значителни валежи от дъжд. Количества дъжд ще са между 35 и 40 л/кв.м, в най-южните райони от областта - и над 50 л/кв.м. Над 1300-1500 м.н.в. дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен и бурен вятър от южната четвърт.

Жълт код за сняг и дъжд е в сила за областта Благоевград. В областта се очакват значителни валежи от дъжд, количества - между 25 и 35 л/кв.м, в южните райони на областта - до около 50 л/кв.м. Над 1300-1500 м.н.в. дъждът ще преминава в сняг. През втората половина от денонощието по долината на Струма ще се усили южният вятър.

Жълт код за дъжд и вятър е в сила за област Кърджали. В тази област се очакват значителни валежи от дъжд, количества - между 30 и 40 л/кв.м, в отделни райони и над 50 л/кв.м. Ще духа силен поривист вятър от южната четвърт.

Жълт код за обилни валежи е в сила за областите Сливен, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. В тези области се очакват валежи до 40 л/кв.м.

Жълт код за силен вятър е в сила Габрово, Велико Търново и Търговище. В тези области ще се усили вятърът от юг-югоизток, в районите в близост до Стара планина през втората половина от денонощието, ще бъде с пориви 20-25 м/с.

Жълт код за обилен снеговалеж е в сила за областите Видин, Монтана и Враца. В тези области са възможни заледявания и поледици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари