Жълт и оранжев код за силен вятър и валежи

1
По планинските проходи и в източните райони ще има условия за виелици и навявания
По планинските проходи и в източните райони ще има условия за виелици и навявания Снимка: АПИ

По планинските проходи и в източните райони ще има условия за виелици и навявания

В събота до обяд в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват. На места там ще са значителни по количество. Снежната покривка ще се увеличи. По планинските проходи и в източните райони ще останат условията за виелици и навявания.

Ще духа умерен, главно в Централна Южна и Югоизточна България - временно силен североизточен вятър. Сутринта температурите ще са между 0° и 5° и ще останат без съществен дневен ход, в София - около 0°- 1°, съобщиха от НИМХ.

Атмосферното налягане е значително по- високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

В 5 области на страната е обявен оранжев код за опасно време и валежи от сняг и дъжд - Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян, а в 4 области е в сила жълт код за потенциално опасно време, дъжд, силен вятър и сняг - Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

НИМХ

По Черноморието ще е предимно облачно. До обяд валежите по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват, на места количествата ще са значителни. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°- 11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи от сняг. Остават условията за навявания и виелици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

До сутринта в неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. През деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури на места ще са до минус 7°, минус 8°, а максималните - между 2° и 7°.

Новата седмица ще започне със слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, умерен, в Дунавската равнина силен. Температурите ще се повишат, в повечето места минималните ще са близки до нулата, максималните ще са в по-широки граници: от 4 - 5° до 13 -14°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари