Жълт код за ледено време и утре

0
Очакванията са за максимални стойности в повечето райони от страната м/у минус 3° и 2°
Очакванията са за максимални стойности в повечето райони от страната м/у минус 3° и 2°

Мразовито беше утрото в цялата страна и минималните температури навсякъде останаха отрицателни. Най-ниската е в Кюстендил - минус 13°, а най-високата - в Ахтопол - около градус под нулата. В София - минус 7°

След обяд със слаб, в Източна България - умерен северен вятър, ще продължи да прониква по-студен въздух и в много райони от страната, в областите с код жълто, температурите ще останат под нулата и през целия ден, включително и на морския бряг, на север от Варна, съобщава БНТ.

Очакванията са за максимални стойности в повечето райони от страната м/у минус 3° и 2°, в София - около минус 1°. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в централните и планинските райони, където ще прехвърчи слаб сняг.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 10° и минус 5°, в София - около минус 10°. На места в котловините от Югозападна България дори по-ниски.

Жълт код е обявен утре в Перник, Кюстендил, Благоевград, Област София и град София. Там се очакват сутрешни стойности до около минус 14°.

Със слаб до умерен вятър от югозапад ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури утре вече навсякъде ще са положителни - в повечето райони м/у 2° и 7°. Ще преобладава слънчево време.

В планините ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево, но след обяд в масивите от Западна, а по-късно и в Централна България, облачността ще се увеличи, но ще бъде почти без валежи. Максималните температури в курортите - от минус 4° на Алеко, минус 1-2° в Боровец и Пампорово до +3° в Банско. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

В четвъртък съществено повишение се очаква и при минималните температурите, ще продължи повишението и при максималните. Ще има променлива облачност, над източната половина от страната по-често значителна и на места там е възможно слабо да превали. Вероятност за изолирани превалявания има и в неделя, но затоплянето ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари