Очаква ни мразовит уикенд, а през новата седмица живакът пада до минус 15 градуса

1
В средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини живакът ще падне и под минус 15 градуса
В средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини живакът ще падне и под минус 15 градуса

Истинска зима ще бележи двата почивни дни. Времето ще е студено, очакват се и нови снеговалежи

В събота сутринта ще се покаже слънцето, но то ще „хапе” с ниски температури между минус 5 и минус 10 градуса, съобщава NOVA. Вятърът ще отслабне и вече ще е с по-незначителни пориви.

В хода на деня температурите ще се повишат, но ще останат в стойности около и малко над нулата, в интервала от минус 4 до плюс 1 градус - в сила е жълт код за отрицателни средноденонощни температури в цялата страна.

Облачността от югозапад ще се увеличава и по-късно следобед ще завали сняг – първо на югозапад, после и в централните и източните части на Южна България.

В неделя ще вали сняг – в по-значителни количества в южната половина на страната. Вятърът ще се усилва – по-осезаемо в Източна България, а температурите ще останат ниски – сутринта отново между минус 5 и минус 10 градуса, а през деня - около нулата. До вечерта снежната покривка ще достигне между 10 и 20 см.

Следващата седмица ще е студена. До понеделник сутринта снеговалежът покрай поредния средиземноморски циклон ще спре. Облаците ще се разкъсат, което е предпоставка за много студено време. Ще продължи да превалява сняг в незначителни количества, но ще се показва и слънцето. През цялата работна седмица термометрите ще се задържат в интервала минус 5 - минус 10 градуса сутрин и около нулата - през деня. В средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини живакът ще падне и под минус 15 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук