Жълт и оранжев код за значителни валежи от сняг и дъжд днес

0
През нощта валежите ще обхванат почти цялата страна
През нощта валежите ще обхванат почти цялата страна

През нощта валежите ще обхванат почти цялата страна

Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд, сочат данните от НИМХ.

През нощта валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд и там на отделни места ще има условия за поледици. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. в източните райони малко по-високи, в София 1-2°.

По Черноморието ще бъде облачно. По северното крайбрежие ще има слаби валежи предимно от дъжд и са възможни поледици. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни след обяд и през нощта в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен и силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - южен вятър. Ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

В петък в Източна България ще вали дъжд, в Западна - сняг, по поречието на Дунав - дъжд и сняг. Остават условията за поледици. Значителни по количество ще са валежите в централната част от страната. В Югозападна България само на отделни места ще превали слаб сняг. В източните райони вятърът ще е умерен от североизток, в западните - предимно слаб от северозапад. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а максималните - от 2° до 7°, малко по-високи по Черноморието.

През почивните дни от север ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат, в западната част от страната с градус-два, в източната - с четири-пет градуса. Валежи ще има на места, главно в Северна България и планините, ще са предимно от сняг, в събота в североизточните райони - от дъжд и сняг.

В понеделник ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността. Слаби валежи от сняг ще има само на отделни места, главно в планинските райони. Температурите ще се задържат без съществена промяна, минималните предимно между минус 5° и 0°, а максималните - между 0° и 5°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари