Зеленски планира обиколка в Африка след войната

0
Искаме да разширим връзките си, това е много, много важно за нас
Искаме да разширим връзките си, това е много, много важно за нас Снимка: БГНЕС

Искаме да разширим връзките си, това е много, много важно за нас

По-рано бе съобщено, че Зеленски е възложил на украинския външен министър да подготви първата по рода си регионална обиколка на държавите от Субсахарска Африка, както и посещения на континента на представители на Върховната рада, предава Дарик Радио.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че планира да посети африканските страни след края на военните действия.

"Искаме да разширим връзките си, това е много, много важно за нас. Също така искаме да намерим различни области за инвестиции. Външният ни министър Димитро Кулеба планира да замине през есента и ще има голямо политическо пътуване до страните от африканския континент. Не мога да го направя сега заради войната, планирах го преди войната, но съм сигурен, че ще го направя след нея", каза Зеленски по време на онлайн среща с представители на африканските медии, чийто запис беше публикуван в канала му в Telegram.

По-рано бе съобщено, че Зеленски е възложил на украинския външен министър да подготви първата по рода си регионална обиколка на държавите от Субсахарска Африка, както и посещения на континента на представители на Върховната рада. През юли той създаде поста специален представител за Близкия изток и Африка и назначи на него Максим Субх, който преди това беше посланик на Украйна в Алжир и Мавритания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    daskal
    Егати психарите коментират! Изправителни колонии, клетки, затриване на една суверенна страна... Това ли са ви виденията и мечтите? Ами вървете да живеете в Русия, другарки и другари! Идете в някоя забутана пасьолка и оттам коментирайте!
  • 12
    3
    М-хм
    След войната, тоя най-вероятно ще изгние в Изправителна колония №6 „Чёрный дельфин“ ...
  • 6
    2
    Този
    При Горбачов в клетка до живот
  • 12
    1
    ...
    абе, бая ще я чакаш тая война да свърши. може и държавата ти да свърши заедно с войната. но, нищо, в щатите са ти уредили уютно местенце, където да се завреш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари