Зеленски направи изненадващо видеообръщение по време на Форума в Катар

2
Украинският президент призова страните, които участват във Форума, да увеличат износа си на енергия
Украинският президент призова страните, които участват във Форума, да увеличат износа си на енергия Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо видео послание по време на Форума в Доха, Катар, съобщава "Асошиейтед прес", цитирана от БНР.

Във видеообръщението си в събота Зеленски разкритикува продължаващата война на Русия срещу неговата държава. 

Той призова ООН и световните сили да му се притекат на помощ и сравни унищожаването от Русия на пристанищния град Мариупол със сирийското и руското унищожаване на град Алепо по време на сирийската война.

"Те унищожават нашите пристанища", каза Зеленски. "Липсата на износ от Украйна ще нанесе удар върху страните по света".

Украинският премиер добави: "Бъдещето на Европа зависи от вашите усилия“.

Той призова страните, които участват на Форума в Доха, да увеличат износа си на енергия - нещо особено важно, тъй като Катар е световен лидер в износа на природен газ.

Зеленски разкритикува Русия за това, което той определи като заплаха за света с ядрените ѝ оръжия: "Русия показва умишлено самохвалство, че може да унищожи с ядрени оръжия не само определена страна, но и цялата планета“, посочи украинският президент.

Той също така отбеляза, че мюсюлманите в Украйна ще трябва да се бият за своята страна по време на предстоящия свещен пост за Рамадан:

"Трябва да гарантираме, че този свещен месец Рамадан не е засенчен от страданието на хората в Украйна“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Нели КОЛЕВА
    Този Зе не осъзнава ли,че честото му появаване тук и там прави изявленията му досадни и може да досадят на хората,които искат да му помогнат.Това непрекъснато искане на едно или друго може да се направи най-малкото по каналите на дипломацията.Не са изпълненията му за ОСКАР/главна роля/,а за поддържаща такава.
  • 9
    2
    ...
    Любимото ми. Сутрешните скечове на комедианта. Върти и сучи всичко наред. Празници, мюсулмани, ядрени атаки, унищожения на планетата....
  • 10
    1
    зрител
    Вече е за Оскар. Да, ама не! Фалшът му личи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари