Зеленчуци, които не понасят студа на хладилника

0
И губят полезните си свойства
И губят полезните си свойства

Повечето от домакините са свикнали да прибират зеленчуците в хладилника

Те обаче не си дават сметка, че някои от тях никак не се спогаждат с ниските температури на това място.

Ако до този момент сте прибирали на хладно картофи, чесън или лук, то незабавно спрете да го правитe, съветва Actualno.com

Това единствено може да ги унищожи и да престанат да са годни за консумация.

Лукът и чесънът трябва да дишат, докато картофите изобщо не понасят студа. Тях дори не е препоръчително да ги държите на терасата, защото е много вероятно да се развалят.

Забравете също да слагате банани, краставици, тиквички и домати в хладилника. Към тези плодове и зеленчуци ще добавим и ананасите. Почти сигурно е, че прибрани на хладно, всички тези свежи храни ще потъмнеят и ще изгубят част от полезните си свойства.

Запомнете, че доматите са един от на-капризните зеленчуци. Те не понасят студа, а когато са навън, не се спогаждат с найлоновите пликове. Извадете ги от торбата, в която са ви ги дали в магазина, ако искате да запазите вкуса им.

Много внимавайте кои плодове и зеленчуци държите на топло или на студено. Съобразете се с техните предпочитания, ако искате да бъдат максимално полезни за вас, докато ги похапвате!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари