Затвор и конфискация на АТВ-та и джипове, ако унищожават дюни

0
Областният управител на Бургас Мария Нейкова призова да се прилага цялата строгост на закона за нарушителите
Областният управител на Бургас Мария Нейкова призова да се прилага цялата строгост на закона за нарушителите Снимка: iStock / Getty Images

Областният управител на Бургас Мария Нейкова призова да се прилага цялата строгост на закона за нарушителите с МПС-та, които унищожават природни забележителности.

Нейкова напомни, че чл. 278 от НК предвижда конфискация на превозното средство, което е извършило престъплението и затвор до 5 години.

"Призовавам гражданите да подават сигнали своевременно на тел. 112, ако забележат АТВ или джип върху дюни или други защитени територии, за да могат органите на МВР и РИОСВ да реагират бързо и адекватно, за да може да бъде приложена цялата строгост на закона", каза областният управител на Бургас, предава БГНЕС.

Директорът на ОДМВР - Бургас комисар Калоян Калоянов призова да се подават своевременно сигнали от гражданите и обеща да се засилят полицейските патрули по неохраняемите плажове.

Повод за брифинга на областния управител стана публикувани в социалните мрежи снимки на разорани дюни от АТВ-та в защитените зони „Алепу” и „Аркутино”.

ОТ РИОСВ - Бургас не откриха нарушения. Проверката не установи повредени дюни и унищожени растения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари