Застудяването продължава и през новата седмица

0
Времето ще се задържи променливо, ще има слънчеви часове, но и краткотрайни превалявания, на места и гръмотевици
Времето ще се задържи променливо, ще има слънчеви часове, но и краткотрайни превалявания, на места и гръмотевици Снимка: БНТ, стоп кадър

През нощта и утре с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат

Минималните ще са между 2° и 10°, а максималните - между 11° и 16°, съобщава БНТ. 

Облачността покрай Дунав често ще намалява до слънчево, но над останалата част от страната ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг, но със застудяването границата ще се спусне до около 600 метра. В Южна България ще има и гръмотевици.

Сняг ще вали в планините, възможно е и да прегърми. Много ветровито време със силен, временно бурен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се понижат и максималните в курортите ще са от минус 4° до +3° .

В по-голямата част от Западна и Централна Европа вероятността за валежи утре е малка. Сняг ще превалява главно в планинската част от Франция и в районите на Алпите и Пиренеите, а сутринта и в Унгария, Словакия и Чехия. На Балканите сняг ще вали в северозападната част, а дъжд - на изток, също и по крайбрежията на Адриатическо и Йонийско море.

У нас, в понеделник вятърът чувствително ще отслабне, а валежи ще има само на отделни места. Във вторник ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. Времето ще се задържи променливо, ще има слънчеви часове, но и краткотрайни превалявания, на места и гръмотевици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари