Засилват полицейското присъствие в малките населени места в Русенско

1
Областната дирекция на МВР ще насочи усилията си в работата по разкриване и предотвратяване на престъпления, насочени към самотно живеещите хора
Областната дирекция на МВР ще насочи усилията си в работата по разкриване и предотвратяване на престъпления, насочени към самотно живеещите хора Видео: Русе Медиа

Областната дирекция на МВР ще насочи усилията си в работата по разкриване и предотвратяване на престъпления, насочени към самотно живеещите хора

Ще бъде увеличено полицейското присъствие в малките населени места в Русенско след убийството на възрастна жена. Това съобщиха на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и заместник-директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Явор Димитров, предава БТА.

"Искам да уверя всички жители на малки населени места в областта, че полицията прави всичко възможно", каза Димитров.

Той припомни, че от няколко години има мобилни полицейски екипи, които обикалят ежеседмично селата, като разговарят с жителите и кметовете по повод на престъпността.

Прокурор Георгиев обясни, че по указание на главния прокурор областната дирекция на МВР ще насочи усилията си в работата по разкриване и предотвратяване на престъпления, насочени към самотно живеещи хора в малките населени места.

Както вече ви информирахме, 82-годишната жена от русенското село Щръклево бе открита от сина си мъртва на 2 януари т.г. в къщата, в която живеела сама. Убийството е извършено в следобедните часове на 1 януари т.г.

В резултат на съвместната работа между прокурорите и служителите на областната дирекция на МВР в Русе е установено, че пострадалата е жертва на блудствени действия, след което е била умишлено умъртвена от сочения за извършител 18-годишен С. А. от село Щръклево, който е неин съсед.

Аутопсията е показала, че смъртта е настъпила от задушаване.

Младежът доскоро е живеел с родителите си в Дания. Върнали се в България през септември м.г. и купили къща до имота на жертвата.

По време на брифинга прокурор Георгиев обясни, че след работа с криминални психолози младежът е признал вината си, като мотивът за престъплението е сексуален. Извършен е и следствен експеримент, който е доказал това. Младежът, който е учил само до девети клас, разбира какво е извършил и изразява съжаление за стореното.

По делото са извършени огледи, претърсване, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и са назначени експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Русенската окръжна прокуратура обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като този следобед в съда ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Искането на прокуратурата е той да остане за постоянно в ареста.

За тежкото престъпление законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Иванова
    В село Церовец има около 10 разбити и ограбени къщи в последните месеци! Хората живеят в страх от тези посегателства. Моля за бързи и адекватни мерки от страна на полицията. Положението стана нетърпимо.
  • 2
    2
    As
    Мъж е
  • 3
    1
    Русе
    Това което седи от дясната страна на Гошо Шанса , мъж ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари