Убийците на Ери Пехливанян получиха по 25 години затвор

8
Окръжният прокурор Георги Георгиев каза, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения
Окръжният прокурор Георги Георгиев каза, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения Снимка: Мартин Пенев / БТА

Окръжният прокурор Георги Георгиев каза, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения

Окръжният съд в Русе осъди днес на по 25 години затвор 51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов за убийството на Еранухи Пехливанян, предаде БТА.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари миналата година в крайдунавския град и убита. Три дни по-късно в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува на 17 януари м. г. Гарабед Веринян и Михаил Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинения - за отвличане, като Михаил Михов се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Окръжният съд осъди двамата мъже да заплатят солидарно и сумата от 600 000 лева на семейството на жертвата за причинени неимуществени вреди. Ще им бъде конфискувано и половината имущество.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Адвокатът на Гарабед Веринян - Тервел Раев, коментира, че присъдата ще бъде обжалвана. По думите му наказанието не е справедливо, тъй като неговият доверител не е участвал в убийството.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения.

"Ще обмислим възможността дали да протестираме тази присъда. Законът дава възможност да се избере по вид наказание - лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Ние поискахме по-тежкото наказание, но съдът реши друго", каза прокурор Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    9
    Фртио
    Защо не е доживотен затвор на тези изверги????
  • 9
    8
    Христо Христов
    Вие се шегувате ,на Апелативен ще потвърдят и на ВКС ,ще намалят на 20,и накрая ще лежат по 12:(може ли Доживотен без право на замяна за тези извеги
  • 15
    7
    1234
    Предвид възрастта и на двамата, както и здравословното им състояние, то 25 години си е доживотен затвор! Изключено е да ползват предсрочно освобождаване, независимо от поведението им вътре! И аз смятам ,че доживотен затвор трябваше да присъди съдът! Брутално и тежко деяние и последвалите го, утежняващи вината обстоятелства ...
  • 19
    6
    бах ти глупаците
    Интересно...колко човека трябва да се убият ,че да се осъдят на доживотна присъда .Може би половин училище или след убиство да изядат жертвата.Май тази доживотна присъда е като дървеното желязо .
  • 17
    5
    Истината
    Сякаш има нещо гнило в цялата тази трагедия. Жалко за жестоко умъртвената дама.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари