Защо този лекар чупи по 45 патерици на година?

2
Представяме един лекар, който не се надява на нищо и не очаква дори потупване от здравната каса
Представяме един лекар, който не се надява на нищо и не очаква дори потупване от здравната каса

Хипократовата клетва трябва да се смята за един от най-силните обети, който може да накара обикновения човек да се превърне в герой.

Представяме един лекар, който не се надява на нищо и не очаква дори потупване от здравната каса, пише Novini.bg.

Той би могъл да бъде изключителен пример за родните лекари, които най-често лекуват и хора от отвъдното, но за жалост е роден в Китай и практикува само там. 
 
Представяме един човек, който не може да се спре пред нищо, за да помага на хората и се надяваме, че правителството ще му изпрати един орден "Стара планина", защото наистина ще е заслужен. 

Джи Женгйонг е на 36 години и лекува хората в китайско село повече от десетилетие. Въпреки факта, че повечето му пациенти са бедни, Джи не се отказва от тях и им предлага безплатно лечение.

Мъжът губи десния си крак, когато е на 14 години и решава да стане лекар, за да помага на другите. 

Той посещава селото и обикаля всички къщи, без да използва нищо друго, освен своята патерица. За една година, лекарят износва около 45 патерици. Самият той признава, че е падал много пъти, докато се научи да се движи с бърза стъпка.

Джи обяснява, че професионалната му етика не позволява да оставя пациенти на произвола, дори и тези, които нямат пари за правилните лекарства.

И въпреки всички трудности, сезонните затруднения и редица други проблеми, Джи не се отказва от своята мисия, докато неговите пациенти го смятат за герой, той нарамва чантата с лекарства и тръгва на визитации.

И разбира се, това може да се случи само в Китай.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари