Защо ще разрушат кули на ТЕЦ - Русе?

7
Това налага затваряне за движение улица „ТЕЦ – Изток“
Това налага затваряне за движение улица „ТЕЦ – Изток“

Това налага затваряне за движение улица „ТЕЦ – Изток“ 

Движението по улица „ТЕЦ – Изток“ в Русе временно ще бъде спряно за час в интервала от 17 до 18 ч на 22 юли /петък/. Това се налага във връзка с разрушаването една от охладителните кули на „Топлофикация Русе“. През следващата седмица ще бъде разрушена още една от кулите, които не се използват.

Тяхното място е необходимо за поставянето на газовите когенератори. Целта е чрез тях  да се произвежда енергия само от природен газ през летните месеци. „Чрез поетапната замяна на въглищата с биомаса и синьо гориво, ще намалим чувствително въглеродните емисии и производството ни става все по-екологично“, коментира изпълнителният директор на дружеството инж. Севдалин Желев, цитиран от Русе Медиа.

Освобождаването на пътното платно след разрушаването на кулата ще се извърши след проверка на мястото, а движението по ул. „ТЕЦ – Изток“ ще бъде възстановено след 18 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    6
    Viking
    На нашите помияри им дай само да рушат! Дай боже скоро да разрушим народното събрание заедно със боклуците вътре!
  • 2
    5
    lkiu
    Разбира се, че коментатор 3 е спуснат от урода сащ! сащ ще фалира, печатането на $ срива икономиниките на държавите! Затова християнска Русия се досети, че е време да искат всички плащания по договори да бъдат в рубли, за да запазят икономиката си независима, както Китай иска всички плащяния да са само в юани, за да независят от умишлената финансова криза за света, заради безконтролното печатане от частния федерален резерв на урода сащ! Икономиката на Русия тръгна нагоре, защото обърнаха внимание на независимостта си! Уродът сащ се нуждае от война, но не на нейна територия, а някъде другате - като в България, за да продължат безконтролното печатане на непокритите $, за да се занимават с производство на военна промишленост и да развъждат нови ковид вируси, за да печелят сащническите корпорации от "ваксини" - експериментални течности, а с пропаганда да заливат целия свят, че без "ваксина" си заплаха! Искаме да намалим зависимостта си от урода сащ! Искаме диверсификация на корабния газ от урода сащ!
  • 4
    4
    Spermaman
    Bonkerz: Надяй се булка на космат хой!
  • 8
    3
    Bonkerz
    След войната Русия ще има отчаяна нужда от пари и ще продава по-евтино газа ( Ако се съгласим да го купим). Вече се намират алтернативни източници, редица държави ще увеличат износа си като Норвегия, Катар, Алжир, Египет, Румъния тая година отварят находище покриващо собствените й нужди, Турция ще добива от морето скоро, България има големи залежи край Етрополе, но ГЕРБ забрани добива и дори само сондажа за газ за да ни държи зависими от Русия. Тераруските ще загубят пазарен дял и ще се молят да им го купим, както и сега руския петрол сорт Урал се продава 35% по-евтино от сорт Брент. Без износ на въглероди Русия ще фалира, те не произвеждат и не изнасят почти нищо. Проблем ще са разни специфични редки газове, които са били произвеждани в Украйна, но сега заводите са окупирани и полуразрушени.
  • 20
    2
    тоди
    Тук всичко е на опъки, на запад се връщат към въглищата, че има дефицит на синьо гориво и цената му отива в космоса, ама ние сме най-тарикати!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари