Седвалин Желев: Ако затворят въглищните централи, ще внасяме скъп ток

0
Според директора на "Топлофикация" - Русе последствията за енергийната сигурност на България ще бъдат пагубни
Според директора на "Топлофикация" - Русе последствията за енергийната сигурност на България ще бъдат пагубни Видео: Кис 13

Според директора на "Топлофикация" - Русе последствията за енергийната сигурност на България ще бъдат пагубни

Това заяви изпълнителният директор на "Топлофикация" - Русе инж. Севдалин Желев. По думите му, в противен случай ще се стигне до спиране на централи, загуба на работни места и внос на скъп ток.

В "Топлофикация" - Русе работят 370 души, като централата може да произвежда между 25 и 120 мегаватчаса електроенергия.

ВЕИ-тата обаче не могат да заместят базовите централи, каквито са ТЕЦ-овете, обясни инж. Желев пред КИС 13.

Затова според него, последствията за енергийната сигурност на България ще бъдат пагубни, ако се допусне да се затворят мощности.

Според поетия ангажимент в Плана за възстановяване и устойчивост, България трябва да намали въглеродните емисии с 40% до края на 2025 година. Зависимостта на ТЕЦ-а в Русе от въглища е много голяма, въпреки че от дружеството въвеждат поетапно когенератори на газ, посочи още инж. Желев.

От въглищните централи са готови на протести, ако не се постигне успех в предоговарянето на условията в Плана за възстановяване и устойчивост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    До червения бушон
    Руска подлога е майка ти, Дебил нещастен!
  • 4
    6
    Гастербайтин
    За първи път виждам някакви ползи от членството ни в ЕС! Да се затварят! Пазя си една панелка за стари години в Русе, прибирам се един път на две години, но ме дерат с някаква сградна инсталация всеки месец! Да се приключва с това тегло!
  • 4
    5
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Спаха 30 години и не направиха никакви стъпки към строене на екологични проекти за производство на ток, щото са руски подлоги и всяка трудност за България ще е услуга за тъпите и невежи блядове, да ни показват в негативен план на заблудените руснаци за пример, какво става с бившите руски сателити влезли в ЕС, как сме станали жертва на демокрацията и евроатлантизма. Тоя Желев е руска подлога и е време всички руски подлоги да бъдат изритани от всякакви администрации и власт.
  • 2
    4
    ТЕЦ
    Отоплението на ТЕЦ не е евтино, но на ток ще е много по скъпо. Топлата вода от бойлер плюс отоплението от климатици ще излезе златно, буквално.
  • 5
    3
    парното
    Да да щото парното, много еФтино. пример: сметката за декември, 54лв. реално потребление, и 51лв. сградна инсталация.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари