Защо няма паркоместа и тротоар пред блока ми?

0
Русенец от две години пише на общината, но оттам му отговарят  "с клишета“
Русенец от две години пише на общината, но оттам му отговарят "с клишета“ Снимка: Google Street View

Русенец алармира, че няма паркоместа и тротоар пред блока му в централната част на Русе, предаде БНР.

Преди няколко години, когато площад "Свобода“ в Русе претърпя основен ремонт, павилионите за продажба на цветя бяха изместени една пресечка встрани. Това обаче създаде неудобства както на търговците, така и за клиентите им. Това се случва на ул. "Хан Аспарух“ пред едноименния блок.

Валентин Зоров разказа за проблема:

"Там има знак, че е забранено паркирането и е само за живущи – не се спазва. Колите минават пред съседния блок. От тези коли няма повече от 1-2, които са на живущи. Основно от полицията си паркират  и случайни хора. Химическата тоалетна я сложиха преди 2,5 години, уж за 1 година… Представете си през лятото какво е вътре. Тези цветари ги сложиха против нашето желание. Всички си увеличиха територията, която заемат. Затвориха и детската площадка. Пробвайте да влезете с количка в детската площадка. Дадени са десетки хиляди лева, а само наркомани се събират там. Това било частен паркинг. Това не е частен паркинг – просто няма тротоар. Общината не ни е осигурила тротоар."

По думите му от две години пише на общината и оттам му отговарят  "с клишета“.

Кметът на Русе Пламен Стоилов посъветва русенци да сигнализират за нередности - да записват номерата на колите в нарушение, да ги снимат и да ги изпращат в общината:

В КАТ се обаждаме и този човек се глобява. За детската площадка трябва да проверя само. Аз минавам редовно оттам, за да си взема цветя за кабинета. Ще проверя още днес и ще ги махна, ако пак са я затворили.

Те са прави хората – няма къде да спират. Това, което ще направим, е този подземен паркинг, който е на залата, ще го пуснем на първи. Там паркоместата са 150, отвън са 75 и фактически около 230 паркоместа ще позволят да извадим коли от центъра да спират там.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари