Защо китайците харесват България?

0
За никой вече не е учудващо да види китаец на българското поле, българското училище и дори в туризма ни
За никой вече не е учудващо да види китаец на българското поле, българското училище и дори в туризма ни

Китайската храна, китайските сергии и магазини започнаха да излизат от мода в България, но пък за сметка на това, китайците у нас стават все повече. Какво кара азиатците да идват тук и да се задържат? За никой вече не е учудващо да види китаец на българското поле, българското училище и дори в туризма ни.  

Само през изминалата година 20 хиляди китайци са посетили България. Очакванията по ред обясними причини сочат едно – тази година ще са много повече. Поради големия интерес в България вече има и туроператор, която дейност е свързана само и единствено с китайски групи. По думите на екскурзовода Ян, България е интересна дестинация с природата си, киселото мляко, виното и с комунистическото си минало, пише Нова телевизия.

Откакто е в България, компанията, за която Лиу работи става първата китайска държавна компания, която развива земеделие в Европейския съюз. От 4 години отглеждат пшеница, слънчоглед и царевица, които обаче изнасят основно за Китай. В Китай пустееща земя няма, твърди Лиу. Затова изоставените земи, на които се натъкнал у нас, го оставили без думи.

Интересното е, че освен към земеделието и туризма ни, има голям интерес от китайска страна и към езика ни. В Китай, български език се изучава в 15 училища и няколко детски градини. Много от азиатците предпочитат да завършат университет в България, като всяка година все повече и повече китайци проявяват интерес към висшите ни заведения.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари