Защо е спряна допълнителната секция на светофара край Симовата мелница

0
Причината е "водният цикъл", обясни началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Минева
Причината е "водният цикъл", обясни началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Минева Видео: Русе Медиа

Причината е "водният цикъл", обясни началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Минева

Мнозина от шофьорите в Русе се интересуват защо е изключено действието на допълнителната секция на светофара при Симовата мелница, която даваше възможност за по-голяма пропускливост на превозните средства в направление към Кооперативния пазар. 

Русе Медиа е потърсила отговор от общината, която организира комисиите по организация и безопасност на движението.

Става ясно, че това решение е взето от КОБД след обсъждане на различните варианти и съгласуване с Пътна полиция. Секцията е изключена временно, докато вървят дейностите по водния проект в района, обясни началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Минева.

Една от основните причини са ремонтните дейности, които се извършват и на кръстовището на пазара в непосредствена близост. Без секцията се пропускат по-малко на брой автомобили в тази посока. В противен случай ще се натрупат много коли на кръстовището на пазара, където пропускливостта също е малка. Освен това с временната организация на движение, при която е затворено едното платно на бул.“Христо Ботев“, биха се създали повече предпоставки за инциденти, ако работи и допълнителната секция. Затова е било решено водачите да спазват основния зелен сигнал на светофара.

Повече подробности може да чуете във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Казанската Афера
    Ужас!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари