Отпускат допълнителни 5,5 милиона лева на ВиК - Русе за възстановяване на улиците

1
През следващата седмица предстоят изпитания на резервоара на булевард „Христо Ботев“, а след това и асфалтиране, обясни управителят на ВиК - Русе
През следващата седмица предстоят изпитания на резервоара на булевард „Христо Ботев“, а след това и асфалтиране, обясни управителят на ВиК - Русе Снимка: Dunavmost

Ако не бяхме осигурили това финансиране, някои от строителите щяха да спрат работата си или да фалират, обясни управителят на ВиК - Русе

Още 5,5 милиона лева ще бъдат отпуснати от управляващия орган (Министерството на околната среда и водите) за възстановяване на пътната мрежа след дейностите по Водния цикъл.

Те ще бъдат използвани за индексация на договорите с изпълнителите. По този начин общата стойност на проекта достига 134,5 млн. лв. Това ще даде възможност на строителите да продължат да работят и да бъдат компенсирани за инфлационните процеси, като догодина отново ще бъдат търсени възможности за допълнителни средства.

Ако не бяхме осигурили това финансиране, някои от строителите щяха да спрат работата си или да фалират“, обясни управителят на ВиК - Русе инж. Илиан Милев на днешното заседание на Общинския съвет. Той представи и напредъка по изпълнение на дейностите.

Напредват строително-монтажните работи в малките улици в Централната градска част – изградени са 70% от водопроводите и 75 % от канализацията.

Относно последния лот - подмяната на главните водопроводни клонове в града, изпълнението е на 32%.

Стремим се максимално да намалим спирането на водоподаването на потребителите“, каза Милев. Той допълни, че асфалтирането на готовите участъци се забавя поради наличието на една действаща асфалтова база, чийто капацитет не достига, за да обслужи едновременно действащите изпълнители.

На въпрос на общински съветник относно завършването на дейностите по булевард „Христо Ботев“, Милев разясни, че през следващата седмица предстоят изпитания на резервоара, а след това и асфалтиране. Срокът, заявен от изпълнителя, е до три седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Отвратен
    Да стана, викам, един изпълнител на общински поръчки. Оферирам на 50%, колкото да спечеля търга. После, като разбичкам всичко и няма накъде, ще искам още пари горница. Къде ще бягат!
  • 3
    4
    Отвратен
    Правилно е да се каже: данъкоплатците ще платят допълнително над оферираното, иначе изпълнителите ще ги оставят с разкопани улици. А кой смята офертите на тези цени, кога се бореха за спечелване на търговете? Тогава как им излизаха сметките?
  • 18
    3
    Галюн таймс
    "„Ако не бяхме осигурили това финансиране, някои от строителите щяха да спрат работата си или да фалират“, обясни управителят на ВиК - Русе инж. Илиан Милев на днешното заседание на Общинския съвет." А такава...и,какво ги интересува русенци изнудването на фалиращи???В града погром,зимата чука на вратата...еб@си... :-Х
  • 14
    2
    дядо Коледа
    Аха, а разкопаването, значи е безплатно? Щом целия град е заприличал на бомбардиран ...
  • 23
    1
    Мартин
    Това ви беше целта, копелета крадливи, разбихте града и го заеба..те за да смучете още!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари