Защо да изхвърлим микровълновата си веднага

0
Защо да изхвърлим микровълновата си веднага

Над 90% от домакинствата по света ги използват ежедневно, потънали в блажено невежество.

Възможно ли е действително милиони хора всеки ден по най-невежия начин да жертват здравето си в замяна на удобството от микровълновите печки? Тук е удобен момент да се отбележи, че Съветският съюз забрани употребата им през 1976 г. и може би е добре да се запитаме защо ли?

Над 90% от домакинствата по света разполагат с микровълнови фурни, които използват при приготвянето на храната си. Причината за това е, че те са удобни и далеч по-икономични в сравнение с обикновените печки. Повечето хора вярват, че каквито и процеси да стоят зад работата на микровълновата им, те нямат негативен ефект нито върху храната, нито върху самите тях.

Разбира се, ако тези уреди действително бяха вредни, правителствата никога нямаше да ги допуснат до пазара, нали така? Всичко добре, но съществуват ясни доказателства, че готвенето в микровълнова е неестествено, нездравословно и далеч по-вредно за тялото отколкото повечето хора могат да си представят.

Производителите на тези електроуреди обаче пренебрегват и потулват тези факти. И хората продължават да топлят вечерята си в тях, потънали в блажено невежество, неосъзнавайки и малка част от опасността, на която са подложени.

Къде все пак са доказателствата?

През 1991 г. в Оклахома, САЩ има смъртен случай в болница заради затопляне на кръв в микровълнова по време на операция на хълбок. Пациентът умира при преливането. Обичайно явление е при този процес кръвта да се затопля, но не и в микровълнова. В конкретния случай това е довело до промяна в течността и е причинило фаталния край.

Радиационното затопляне на тези електроуреди видоизменя в известна степен веществата, които обработва. Отново през 1991 г. двама учени публикуват първото изследване по темата. Те стигат до извода, че сготвената в микровълнова храна подлага организма на далеч по-голям риск в сравнение с тази, излязла от обикновена печка.

Ето десет примера за влиянието, което оказват микровълновите върху организма ви:

- Продължителната консумация на обработвана в микровълнова храна причинява перманентно увреждане на мозъка;

- Метаболизмът на човешкото тяло не е способен да преработва вторичните продукти, които се образуват в храната, затоплена в микровълнова;

- Произвеждането на женски и мъжки хормони се прекъсва или променя след продължителната консумация на храни от микровълнова;

- Ефектите от вторичните продукти остават в тялото дългосрочно;

- Минералите, витамините и хранителните качества значително намаляват след микровълновата и тялото получава по-малко или променени вещества в ястията;

- Минералите в зеленчуците се трансформират от микровълновите в свободни радикали, които могат да причинят рак.

- Храните от микровълновата причиняват ракови образувания в стомаха и червата. Това би могло спокойно да обясни ръстът на рак на дебелото черво през последните години.

- Дълготрайното използване на микровълнова при приготвянето на храната причинява ръст на раковите клетки в кръвта.

- Води също така до отслабване на имунната система, вследствие на измененията в лимфните жлези и кръвния серум.

- Храненето с храна от микровълновата причинява загуби в паметта и концентрацията, емоционална нестабилност и намаляване на интелигентността.

Източник: ExpressNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари