Защо бамята е толкова полезна?

0
Много хора подценяват бамята, тъй като не са запознати с нейните здравословни свойства
Много хора подценяват бамята, тъй като не са запознати с нейните здравословни свойства

Много хора подценяват бамята, тъй като не са запознати с нейните здравословни свойства

Тя се използва в цял свят, не само в кухнята, но и в медицината и текстилната промишленост. Младите плодове се ядат, сушат или консервират. Семената са богати на масло и се използват като сурогат на кафето. Изсушените стебла се използват за въжета.

Защо бамята е толкова полезна?

Бамята помага за контролиране на диабета.

Научно проучване показва, че плъхове с диабет, които са били хранени с бамя и прах от семената ѝ, имат значително по-ниски нива на кръвната захар от контролната група.

Бамята подобрява храносмилането.

Полифаридрите в бамята помагат за поддържане на здравословно ниво на бактериите в стомаха, включително и на хеликобактер пилори, която може да причини гастрит и стомашни язви.

Бамята е богата на витамин С.

Тя е добър източник на витамин С, който помага за поддържане на имунитета, предпазва от свободните радикали и регулира кръвното налягане.

Бамята също е богата на витамини от В групата, включително и на витамин В6, който помага за метаболизма на мазнините, въглехидратите и аминокиселините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари