Започват процедурите за магистралата Русе - Велико Търново

5
Пътната агенция търси изпълнител за изработване на идеен проект
Пътната агенция търси изпълнител за изработване на идеен проект

Пътната агенция търси изпълнител за изработване на идеен проект

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започна процедурите за строителството на магистрала РусеВелико Търново. Ведомството търси изпълнител за изработване на идеен проект на трасето, показва справка в регистъра на Агенцията за обществените поръчки.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви през февруари, че трасето между двата града ще е магистрално. По принцип то беше част от плановете за скоростен път между Русе и Свиленград, за което България в един момент се опитваше да привлече Катар и Турция като инвеститори.

Магистралата РусеВелико Търново е заложена за финансиране по плана „Юнкер“. Пътната агенция разполага с 4 млн. лева за проектиране.

Агенцията иска изпълнителят на идейния проект да проучи минимум три възможни варианта за преминаване на магистралния участък извън трасето на съществуващия път.

Ведомството посочва, че магистралата ще започва още при Дунав мост, а краят ѝ ще е някъде при пресичането на пътя от Велико Търново за Габрово.

Изпълнителят ще трябва и да направи сравнение между проучените варианти и да даде препоръки за строителството.

Индикативната стойност на идейния проект е 1,25 млн. лева. Документи могат да се подават до 7-ми май, а офертите се планира да бъдат отворени на 8-ми май.

Източник: Investor.BG
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари