Започна производството на обновената Lada Niva

14

Популярният всъдеход смени името си за пореден път

След множество слухове и шпионски снимки, АвтоВАЗ официално представи обновената Lada Niva. Нещо повече, руската компания съобщи, че от днес стартира производството на всъдехода на поточните линии на завода "Lada Запад" в Толиати, предава Automedia.

По-рано тази година моделът бе прекръстен от Chevrolet Niva на Lada Niva. Сега, обаче, всъдеходът получава поредна промяна в името и вече официално ще се казва Lada Niva Travel. Първата машина, слязла от поточните линии е екземпляра от версията Off-road, която се отличава с черни защитни панели, гуми за офроуд и монтиран шнорхел за въздух.

Както бе видно от шпионските фотографии, пуснати неотдавна в интернет, дизайнът на новата Niva Travel е вдъхновен от концепцията на неосъществения Chevrolet Niva второ поколение. Така, машината е с нови фарове и LED задни светлини, променена и по-голяма радиаторна решетка, по-масивни колесни арки, обновен капак на двигателя с щамповани "раздувки" и по-изпъкнала задна броня.

Снимки на интериора все още няма, но по-рано стана известно, че той няма да претърпи съществени промени. В оборудването на модела ще влизат версии с 4 или 5 места, огледала с електрически контрол и подгряване, климатик, асистент за паркиране с камера за заден ход и мултимедия с тъчскрийн. Що се отнася до задвижването, то остава без промяна и Lada Niva Travel ще разчита на добре познатия мотор с обем 1,7 литра и 80 конски сили.

За старта на продажбите на обновения модел ще бъде съобщено допълнително, като тогава ще станат ясни и цените. И като споменахме, продажби, междувременно стана ясно, че тази година е била доста слаба за руския производител на европейския пазар, от който Lada се изтегля.

От януари до ноември тази година в ЕС са реализирани 1958 машини на марката, което е спад с почти 57% спрямо същия период миналата година, когато са били реализирани 4547 коли. Конкретно за ноември, спадът е дори 64% или 105 машини с емблемата на АвтоВАЗ спрямо 293.

Ще ви припомним, че заради затегнатите мерки за вредни емисии при новите коли в ЕС, АвтоВАЗ взе решение да се изтегли от европейския пазар. Така, през март към дилърите бяха изпратени последните машини от моделите Lada 4x4, Vesta и Granta.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари