Искат да възродят "Запорожец"

2
Според руски политик възроденият "Запорожец" трябва да получи статут на "модерен народен автомобил“
Според руски политик възроденият "Запорожец" трябва да получи статут на "модерен народен автомобил“

Според руски политик възроденият "Запорожец" трябва да получи статут на "модерен народен автомобил“

В Русия предлагат да възобновят производството на автомобили под марката "Запорожец". Дмитрий Ворона, член на Комитета по икономическа политика на Съвета на федерацията, посъветва да се възроди легендарната съветска марка. Според политика, възроденият модел трябва да получи статут на "модерен народен автомобил“. Ворона не се съмнява, че емблематичната кола ще бъде търсена сред руснаците, пише вестник "24 ЧАСА".

Дмитрий Ворона смята, че производството на "Запорожец" трябва да се създаде в пълен цикъл, за да се избегнат проблеми с двигателите, които са имали съветските инженери. В същото време политикът не уточни дали новият запорожец ще бъде сглобяван на базата на китайски модел.

Според руският политик трябва да се възстанови бившия автомобилен завод "Комунар", в чиито мощности стартира масовото производство на ЗАЗ в началото на 60-те години.

В началото на август в Русия бе предложено да се възроди автомобилната марка "Волга". Тогава инициативата бе поета от председателя на Държавната дума Вячеслав Володин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ИмеТо
    Глупостта наистина била безгранична...като плочите въртени на развалени грамофони...Скука, скука...
  • -1
    1
    А дано!
    И на всички наши копейки да им е забранено да карат друго, освен запорожец! Иначе - на каторга в омразния Париж!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари