Lada Niva с пет врати се завръща

2
АвтоВАЗ ще възобнови производството на класическия модел
АвтоВАЗ ще възобнови производството на класическия модел Снимка: LADA

АвтоВАЗ ще възобнови производството на класическия модел

Руският производител АвтоВАЗ отново ще качи на конвейера Lada Niva Legend с пет врати, след като досега се считаше, че този модел ще бъде пенсиониран. Очаква се, че производството на автомобила с индекс ВАЗ-2131 ще бъде възобновено в края на тази или началото на следващата година, съобщават медиите в страната, предава Automedia.bg.

Преди това обаче АвтоВАЗ ще трябва да реши някои проблеми с компонентите, нужни за производството на модела. В момента руската компания изпитва сериозен недостиг на предпазни колани, въздушни възглавници и ABS блокове.

Слуховете за възможно „пенсиониране“ на Niva Legend с каросерия с пет врати се появиха в началото на 2021 г. Тогава беше съобщено, че този SUV не се радва на сериозно търсена и продажбите му изостават сериозно от тези на версията с 5 врати. Така той стана и по-нерентабилен за производство.

Сега обаче се счита, че заради общата криза в производството на нови автомобили в Русия интересът към подобен автомобил ще се увеличи. Lada Niva Legend с пет врати е в експлоатация от 1996 г., като до 2016 г. се произвеждаше отделно, но след това беше качена на главния конвейер на АвтоВАЗ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    до 3
    никога не си карал нито дачия дъстър, нито лада нива, ама да се изплюеш като Икспер, а?!?
  • -2
    3
    До
    двата боклука под мен. нивичката си е номер едно по отношение цена-качество. ебаната Дачия на Рено е голямата фъшкия.
  • 2
    2
    Бивш
    Айде петатаколона,Да Ви видя колко обичате Русия ! Ама тя ви изостави финансово и ЗАМЛЪКНАХТЕ !
  • 5
    1
    ...
    " сериозен недостиг на предпазни колани, въздушни възглавници и ABS блокове"!!!! Че за какво са им на тероруZZнаците такива елементи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари