Започна Консултативната среща, инициирана от президента

0

Представители на службите и кабинета се срещат по повод рисковете и заплахите пред националната ни сигурност

Консултативна среща, инициирана от президента Румен Радев, по повод рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране се провежда в сградата на президентската институция.

Преди началото на срещата на "Дондуков" 2 премиерът Николай Денков заяви пред журналисти, че ще коментира след нейния край. Директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев каза, че хората могат да бъдат спокойни, информира БТА.

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание Росен Желязков, министър-председателят Николай Денков, заместник министър-председателят Мария Габриел, министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на Министерство на вътрешните работи главен комисар Живко Коцев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Вене.

Президентът Румен Радев е инициирал три други консултативни срещи, сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. На 30 септември 2019 г. по инициатива на президента е проведена двучасова консултативна среща на тема: „Преглед на двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Република Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз“.

На 24 февруари 2022 г. Румен Радев свиква спешна консултативна среща на държавните институции от 8:00 ч. след инвазията на Русия в Украйна в 5:30 ч. московско време.

На 23 септември 2022 г. държавният глава свиква консултативна среща, на която са обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социална сфера от ескалацията на войната в Украйна след руската инвазия на 24 февруари 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Леля Василенка
    Прецедента Бенчо и той е на срещата. Той е мойта гордост. Втора употреба е, ама как само го отмъкнах от жена му а? Една швирка какви Чудеса прави а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари