Запълниха дупките на булевард "Родина"

1
След зимата предстои и окончателният ремонт на изстрадалата улица
След зимата предстои и окончателният ремонт на изстрадалата улица Видео: Русе Медиа

Шофьорите, които ползват булевад “Родина“ покрай жп линията и блок „Шабла“, си отдъхнаха за кратко.

Огромните дупки, които близо две години причиняват щети по автомобилите и правят разминаването на две коли невъзможно, вече са запълнени, макар и временно, информира Русе Медиа. След зимата предстои и окончателният ремонт на изстрадалата улица.

За да има качествено асфалтиране, експертите са категорични, че температурите трябва да се положителни. Тъй като улични ремонти не се правят през зимата, за момента единственото решение е да се запълнят 20-сантиметровите дупки. Това бе извършено по нова технология с новозакупената техника от ОП „Комунални дейности“ и в момента преминаването по бул.“Родина“ е приемливо за шофьорите.

От общината обясниха, че са предвидили цялостно премахване на старата настилка в участъка покрай блок „Шабла“ и довършване на цялата отсечка на булеварда, заедно с повдигане нивото на капаците на канализационните шахти. Дейността е започнала още през есента, но трагичният инцидент със загиналото дете на жп линията точно на това място и настъпилото влошаване на времето не са позволили да се приключи с ремонта. За известно време са останали само предупредителните знаци и заграждения за участъка в ремонт.

Шофьорите обаче са премахнали предупредителните табели, за да могат да движат по улицата. Загражденията бяха оставили само един тесен участък за преминаване, който бе с денивелация, опасна шахта и дупки. Това наложи спешно да се направи частичен ремонт със запълване на „кратерите“. Цялостното преасфалтиране на булеварда ще стане след повишаване на температурите и трябва да приключи през пролетта.

От общината отново апелират към гражданите да подават своевременно сигнали за належащи ремонти в кварталните улици, за да могат те да бъдат огледани своевременно и заложени за планов ремонт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари