Задържаха телефонен измамник във Ветово

4

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе

Действията са проведени на 22 и 23 август на територията на гр. Солун, Гърция и гр. Ветово, обл. Русе. Те са осъществени от криминалисти на ГДНП, колегите им от ОДМВР-Русе и Окръжния следствен отдел – Русе в координация със Службата за защита на имуществото в гр. Солун. Работата е започнала след реализирана телефонна измама на 20 август. По схемата „необходимост от средства за спешна операция на близък“ жертва на престъплението станала възрастна жена от гр. Солун, от която са отнети 30 000 евро.

Първоначално на територията на гр. Солун е задържана 67-годишна жена, българска гражданка, в която била открита част от инкриминираната сума – 21 650 евро и 229 долара. Малко по-късно, на адрес в гр. Ветово, криминалистите задържали и фактическия извършител на измамата, мъж на 40 години. В рамките на проведените процесуално-следствени действия на адреса, обитаван от него, са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други вещи, имащи отношение към престъпната му дейност.

По случая е установена и съпричастност на още една българка - на 65 години, която заради заболяване от ковид, към момента не е задържана.

И тримата участници в престъпната схема са с множество криминалистически регистрации и осъждани. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Това е поводът полицията отново да призове хората по никакъв повод да не се поддават на телефонни обаждания от непознати. Когато това се случи, да не действат емоционално, веднага да потърсят връзка с близките си или да подадат сигнал на тел. 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Ha, ha, ha
    Вай, вай от къде ги намериха тези измамници във Ветово. Там хората от сутрин до вечер превиват гръб на нивата с мотиката.
  • 6
    1
    Дааа
    Измамата е станала на територията на Гърция с гръцки гражданин,ако беше наша пенсионерка въобще нямаше да разберем защото циганите от Ветово си плащат на корумпираните ченгета и никой не ги закача
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари