Задържаха доведеният брат на Семерджиев, шофирал дрогиран и пиян

0

Друг шофьор е заловен без свидетелство за управление и с полицейска лампа и две радиостанции в автомобила

Преди минути във Второ районно управление в столицата са задържали Николай Огнянов, доведен брат на Георги Семерджиев. Той е шофирал с превишена скорост. Полевият тест е отчел 2,3 промила алкохол и наркотици в кръвта му, съобщи БНТ.

От СДВР съобщиха още, че при акция е арестуван шофьор с невалидно свидетелство за управление. В колата му са открити и иззети полицейска лампа и две радиостанции

Вчера, в следобедните часове, на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Пушкин“, служители от отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР подали сигнал за спиране на водач на л.а. „Фолксваген Артеон“. Мъжът не само не спрял, но и ускорил движението на колата. Незабавно бил последван от униформените, които го засекли и спрели на метри - в района на бул. „България“.

Установена е самоличността на шофьора – 40-годишен мъж, както и на двамата му спътници – на 30 и 37 години. В хода на предприетата проверка служителите на реда установили, че мъжът е шофирал със свидетелство за управление с изтекъл преди година срок на валидност. При инспекцията е установено, че е счупено предното стъкло на колата, в лекия автомобил са открити светлинна сигнализация и две радиостанции. По данни на сектор „Видеонаблюдение“-СДВР, снимки от преди дни показват, че автомобилът се е движел с поставена на предното стъкло светлинна сигнализация. Извършени са неотложни процесуално-следствени действия.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 348, разследването по който продължава под наблюдението на прокуратурата.

„Операцията започна в 16:00 ч. в четвъртък и ще продължи до 24 юли. Вече има доста санкционирани шофьори. Трима са хванати зад волана пияни и трима без книжка. Досега не сме установили дрогирани”, каза гл. инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция” в Сливен пред NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    В Русе кога
    Ще направите някаква , била и мижава акция, че моторите и дрегелите хвърчат всяка вечер с 300 по бул."Христо Ботев". Кога? Всяка вечер трябва да има коли на полицията на мелницата и дружба- чародейка. Иначе няма никаква нужда от вас... Подавайте си молбите. Сигурно сте поне 5000 ....
  • 7
    5
    Е бахти
    И държавата
  • 9
    4
    Аналогия
    И ние тука в Русе си имаме двама такива братя-Гошко и Илия. БКП-то им е опънало як чадър и ги защитава каквото и да направят, така както ОПГ ГРОБ 12 години са били разпънали чадър над софиските лефскарчета-наркоманчета!
  • -1
    3
    иванчо от острица
    ,Русенеца бил и картечар
  • 8
    2
    daskal
    Явно има семейни традиции.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари