Задържаха бразилец с 2 килограма кокаин на летище София

0
Наркотикът е бил укрит в куфар
Наркотикът е бил укрит в куфар

Мъжът идвал от Доха с полет на Катарските авиолинии

Куфар с над 2 кг кокаин е задържан при проверка на багаж на пътник на Летище София.

Наркотикът е открит в куфара на бразилски гражданин, пристигнал на 7 февруари от Сао Пауло, Бразилия, транзит през Доха до София с полет на Катарските авиолинии.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират пътника за проверка и след сканиране на багажа му установяват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети.

Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият наркотик е с общо тегло 2.135 кг, съобщиха от Агенция „Митници“.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийска градска прокуратура.

Обвиняемият 44-годишен бразилски гражданин А. С. е привлечен към наказателна отговорност. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари