Задържаха българка с 3 килограма хероин на летище "София"

2

Митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София спряха опит за пренасяне на над 3 кг хероин на Летище София

На 23.07.2022 г. при проверка на багажа на пътничка с българско гражданство митническите инспектори откриват над 3 кг наркотично вещество. Пътничката пътува от Кигали, Руанда до София с полет през Доха, Катар. Наркотичното вещество е било укрито в тайник в стените на куфар. При анализ със спектрометър се установява, че веществото е хероин, като точното му тегло е 3 163 гр., съобщиха от Агенция Митници.

Пътничката е задържана с мярка за неотклонение, като при проведени оперативно-издирвателни мероприятия в централната част на гр. София е задържано и още едно лице - български гражданин от африкански произход.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София. Разследването се провежда под надзора и ръководството на Софийската градска прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари