За какво Марк Зукърбърг харчи парите си?

0
Последната му година беше изпълнена с трудности, в същото време обаче Зукърбърг е по-богат от всякога
Последната му година беше изпълнена с трудности, в същото време обаче Зукърбърг е по-богат от всякога Снимка: Michaela Handrek-Rehle / Bloomberg

Последната му година беше изпълнена с трудности, в същото време обаче Зукърбърг е по-богат от всякога

Последната година беше изпълнена с трудности за Марк Зукърбърг. Създателят на Facebook беше разпитван от американския Сенат, платформата блокира профила на президента Доналд Тръмп при атаката на Капитолия след изборите, а по-рано през този месец данните на 533 милиона потребители на социалната мрежа изтекоха след хакерска атака.

В същото време обаче Зукърбърг е по-богат от всякога. Той се нарежда сред най-заможните хора в света като част от престижната група на хората с над 100 милиарда долара. А от Business Insider разказват за пътят му към нея и аз това как Марк Зукърбърг харчи парите си, сподели Money.bg.

През май 2012 година, осем година след основаването си, Facebook излиза на фондовия пазар в САЩ. Компанията прави най-голямото технологично първично публично предлагане (IPO) към този момент.

По-голямата част от нетното богатство на Зукърбърг идва от неговия дял от 13% в социалната мрежа. Въпреки че неговата официална заплата е едва 1 долар на година, всичките разходи, които компанията е направила за бизнесмена през миналата година, възлизат на 25 милиона долара.

Зукърбърг е известен с това, че избягва луксозните покупки и най-вече с това, че носи почти един и същи стил дрехи в ежедневието си - дънки, тениски и суичъри. Въпреки това, те са доста по-скъпи, отколкото изглеждат.

Създателят на Facebook е познат и с това, че предпочита не толкова впечатляващи и скъпи автомобили. Той има Acura TSX, както и Honda Fit, като и двете се продават за под 30 000 долара. В гаража си има още и Volkswagen Golf GTI, като и този модел се продава за около 30 000 долара.

В миналото той има и луксозна спортна Pagani Huayra, която продава за около 1,3 милиона долара.

Марк Зукърбърг обаче инвестира доста в имоти. През май 2011 той купува къща в Пало Алто за 7 милиона долара. В следващите години предприемачът изкупува останалите имоти около къщата му там, като харчи за това над 30 милиона долара.

В Сан Франциско семейството на Зукърбърг има още къща, купена през 2013 година. От следващата година той става собственик и на бивша плантация на остров в Тихия океан с плаж с бял бясък. За имота там плаща 100 милиона долара.

Навсякъде, където купува имоти, Зукърбърг изкупува и близките до тях терени с цел да запази личното пространство на семейството си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Водопроводчикът напусна работа, защото не можа да убеди жена си, че кълчищата не са: "Косми от оная руса кучка, със сухата коса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари