Юношите на ФК "Дунав" с подарък екипи и футболни топки от ММС

1

Подаръкекипировка и футболни топки получиха днес състезателите от състезаващия се в елитната юношеска група отбор до 17 г. на „Дунав“.

Екипировката е дарение от Министерството на младежта и спорта и бе връчена на младите дунавци лично от министър Красен Кралев.

Той пожела на младите дунавци успех в развитието им като футболисти и личности, а на състезателите от представителния отбор – догодина да изпълнят мечтата на много русенци и да се състезават в елитната футболна група на страната.

В Русе министър Кралев обяви символичния край на проведената в България Европейска седмица на спорта #BeActive. „#BeActive“ приключи, работата по внедряването на заниманията с физически упражнения и спорт в бита на българите продължава“, каза при закриването на седмицата спортният министър.

Той увери, че инициативата ще продължи и след това, като ще има и образователен характер.

Целта е да се стимулират повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и доказва, че спортът е достъпен за всички хора, независимо от техния произход, култура, възраст, пол или физически способности, каза още министърът.

Спортният министър откри на сп. комплекс „Олимпия“ детски футболен турнир с участието на десет отбора.

По-късно днес той ще награди победителите в регионалния турнир по борба в село Бъзън, и ще открие спортна площадка в село Ценово.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари