Министър Кралев: Още 1 милион лева идват в Русе за спортна инфраструктура

2
Колкото до необходимостта от плувен басейн в Русе, това се оказва проблем за цялата страна, тъй като са нужни сериозни инвестиции,а поддръжката е скъпа. За целта трябва да се водят разговори с общините и там, където са готови да поемат издръжката им, да може да се инвестира от държавата
Колкото до необходимостта от плувен басейн в Русе, това се оказва проблем за цялата страна, тъй като са нужни сериозни инвестиции,а поддръжката е скъпа. За целта трябва да се водят разговори с общините и там, където са готови да поемат издръжката им, да може да се инвестира от държавата Видео: Русе Медиа

„Русе е един от градовете, които са от изключително голямо значение за българския спорт. До момента сме инвестирали над 5 млн.лв. във възстановяване на спортната инфраструктура. В Спортното училище инвестирахме заедно с общежитието близо 3 млн., в стадиона около 1 млн., залите за борба, волейбол, вдигане на тежести, тенис на маса и сега е поредното бижу, което правим в Русе – залата за бокс“

Това заяви в Русе спортният министър Красен Кралев при откриването на новата зала в Спортното училище, информира Русе Медиа.

Кралев коментира, че държавата чака още шампиони от Боксов клуб „Русе“, който е един от най-силните и най-важните за българския бокс клубове, воден от Илия и Павел Сяров. Близо 60 боксьори ще се радват на съоръжението, което е едно от най-добрите в страната с 600 квадратни метра площ.

В следващите месеци спортното министерство ще инвестира още около 1 млн.лв. за спорта в Русе. „Избран е изпълнител за изграждане на нов физкултурен салон в ПГ по туризъм, който ще е на стойност около 860 000 лв., а съвсем скоро трябва да се пусне обществената поръчка за реконструкция на закритата лекоатлетическа писта. Въпреки че тя е малка, но е изключително важна за подготовката на атлетите през зимата. Там ремонтът е на стойност около 163 000 лв. Обмисляме и идеята за един комплекс от игрища за мини футбол за любителите в Русе“, каза още Кралев.

По време на визитата си в Русе министърът посети и спортната зала на Светослав Самуилов – Сисо, която е оборудвана с фитнес уреди за деца и младежи в неравностойно положение. Кралев се ангажира да направи рампа, за да се осигури достъпна среда за всички спортуващи.

Колкото до необходимостта от плувен басейн в Русе, това се оказва проблем за цялата страна, тъй като са нужни сериозни инвестиции,а поддръжката е скъпа. За целта трябва да се водят разговори с общините и там, където са готови да поемат издръжката им, да може да се инвестира от държавата.

По отношение на мерките, свързани със спорта и коронавируса, министърът обясни, че решенията се вземат от здравните власти в зависимост от степента на увеличаване на броя заразени в конкретната община или област.

Спортистите са абсолютно дисциплинирани, там няма какво да говорим, спазват се всички мерки. От страна на публиката, с известни забележки към феновете на някои футболни отбори, всички останали зрители са изключително дисциплинирани. Наблюдаваме, следим процесите, така че в критичен момент, ще реагираме ако трябва. Никой не трябва да се сърди, такива са реалности. Най-важното е да опазим здравето и на спортистите, и на всички останали любители на спорта, които искат да ги гледат“, каза още Красен Кралев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари