В Румъния няма нито една зала на нивото на "Булстрад арена"

0
Красен Кралев: Вече трябва да строим по-малки зали
Красен Кралев: Вече трябва да строим по-малки зали

Спортният министър в оставка Красен Кралев сподели, че след построяването на големи зали като "Арена Армеец" и "Булстрад арена" трябва да започне изграждането на по-малки спортни съоръжения в по-малките областни центрове, за да се разширят възможностите за подготовка на спортистите.

„Големите зали като "Арена Армеец", "Булстрад Арена", Дворецът на културата и спорта във Варна, Колодрумът и строящата се "Арена Бургас" са изключително необходими на България. Няма как да правим спорт без инфраструктура. Мнението ми е, че оттук нататък трябва да строим по-малки зали с капацитет до 2 000 места в по-малките областни центрове, които да бъдат насочени основно към разширяване на възможностите за подготовка на спортистите“, това заяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По думите му в Румъния, която често е давана за пример, няма нито една зала на нивото на големите спортни зали в страната ни. Той коментира и ремонтите на стадионите в Горна Оряховица, Русе и ст. „Тича“ във Варна, за които Министерският съвет отпусна 3 млн. лв.

"Стадионите на Дунав (Русе) и Черно море ще бъдат готови навреме за началото на пролетния полусезон", категоричен беше Кралев, а стадионът в Горна Оряховица вече отвори врати за мача с ЦСКА миналата неделя.

По инициатива на Министерството на младежта и спорта са направени промени в новата Програма за развитие на селските райони, като приоритет в нея при спортната инфраструктура са физкултурните салони. Максималната сума за спортнa инфраструктура е 1 млн. евро. Целта на промените е да се ограничи строежът на скъпи спортни съоръжения в населени места, в които няма нужда от тях, каквито примери имаше от предния програмен период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари