Юбилейна книжка представя 25-годишната история на "Северно сияние" в Русе

0

Книга, посветена на 25-годишнината от Международния конкурс за млади изпълнители "Северно сияние", бе издадена от едноименното сдружение.

Тя разказва историята на конкурса от създаването му през 1966 г. от маестро Вили Икономов под името „Млади таланти“ до днес. В нея могат да бъдат открити снимки от изпълненията на стотиците участници, преминали през известния конкурс, както и задкулисни истории от организацията му.

Книгата бе представена на кмета Пенчо Милков и журито на конкурса Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян и Тони Димитрова.

Щастлив съм, че за тазгодишното юбилейно издание успяхме да подкрепим провеждането и популяризирането на конкурса повече от обикновено“, сподели Пенчо Милков.

Той подчерта значението на събитието като един от малкото конкурси за деца в България, съхранили се от 60-те години на миналия век до днес.

Журито също засвидетелства своята признателност към отличната работа на организаторите Вили Икономов и Жулиета Иванова.

Двамата споделиха, че тази година в надпреварата ще се включат 65 деца, като голяма част от заявилите участие са били възпрепятствани заради заболяване или поставяне под задължителна карантина.

Конкурсът започва днес следобед в голямата зала на Доходното здание с изпълненията на най-малките участници, а тази вечер от 19:30 ч. ще се проведе и концерт с участието на Георги Дюлгеров и още специални гости.

Входът за всяко от събитията е свободен.

Пълната програма можете да откриете тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Само си представи, България 2050 година, няма корупция...
- И корупцията ли са съсипали?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук