Тони Димитрова ще бъде част от журито на конкурса "Северно сияние" в Русе

2

Днес на среща при кмета Пламен Стоилов бяха организаторите и журито на емблематичния за Русе музикален конкурс „Северно сияние“.

Сред гостите бяха певицата Тони Димитрова, композиторът Хайгашот Агасян и талантливи музиканти от България и Румъния, също членове на журито.

Кметът на Община Русе заяви, че е щастлив, че благодарение на превърналия се в традиция в града конкурс, всяка година тук пристигат големи артисти.

Това е важно не само за имиджа на града, но и за адекватната обратна връзка, които получават участниците.

Той каза още, че догодина, когато е 20-тата годишнина на „Северно сияние“, трябва да се работи усърдно, за да може конкурсът да придобие още по-голяма популярност. Г-н Стоилов допълни, че високото ниво на журито доказва високата класа на конкурса.

„Имаме страхотни деца, които трябва да толерираме, да работим с тях и да им предоставяме поле за изява“ – това заяви кметът по отношение на талантливите русенски деца, които са доказали своите умения.

Всяка година в „Северно сияние“ участват десетки даровити млади изпълнители от цял свят, като и тази година ще се включат деца от различни градове в България и чужбина. Директор на конкурса е вокалният педагог Вили Икономов, а Тони Димитрова ще изнесе рецитал тази неделя, от 17 ч., в Голяма зала на Доходно здание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Излязох на балкона да изпуша един джоинт. Съседа ме видял и извика полиция. Пристигнаха и ме питат:
- Къде е тревата?
- Изпуших я всичката.
- А от къде я взе?
- От съседа!
Сега претърсват неговия апартамент!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари