Язовир "Бебреш", сниман от въздуха

0
Местните жители се притесняват, че ще повторят съдбата на Перник
Местните жители се притесняват, че ще повторят съдбата на Перник

Премиерът Борисов обяви, че държавата ще създаде общ ВиК холдинг с капитал 1 млрд. лева и в него ще участват всички водопреносни дружества, които в момента са собственост на общините.

Новият холдинг ще придобива и управлява ВиК дружества, ще координира и управлява инвестиционните дейности по поддръжка на ВиК инфраструктурата. Преди дни Борисов за първи път повдигна въпроса за това дали одържавяването на водните дружества не е по-уместно предвид кризата в Перник.

Обмисля се възкресяването на Строителни войски, пише segabg.com. Идеята беше обявена на среща на Камарата на строителите в България с депутати от комисията по регионална политика. От Камарата посочват, че така младежи от гетата ще могат да получат занаят. В комунистическия период, поддържал задължителна донаборна служба, някогашното Главно управление на строителните войски (ГУСВ) е място, на което етническите малцинства отбиват казармата.

“Обединени патриоти” поискаха национализация на частните лотарии. Валери Симеонов и група депутати от НФСБ са внесли такова предложение в парламента като промяна в Закона за хазарта.

Язовир “Бебреш”, Нено Димов

Ще има ли вода за Ботевград? Вижте кадри от язовирБебреш”, сниман от въздуха. Местните жители се притесняват, че ще повторят съдбата на Перник.

Апелативният съд потвърди, че бившият министър на екологията Нено Димов трябва да остане в ареста. Той е обвинен в това, че въпреки намаляващото ниво на язовира е продължил да подписва месечни разрешения за ползване на вода от металургичното предприятие "Стомана" и ТЕЦ-Перник, вместо водата да бъде запазена за населението. В четвъртък защитата на Димов заяви, че той е получавал и обяснителни записки, свързани с нивото на водата, но те са изчезнали от министерството, докато Димов е бил в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари