Ясни са трасетата за магистралата Русе – Велико Търново

3

Ясни са вече вариантите за четирилентовия път, който ще се изгражда между Велико Търново и Русе.Картите с трасетата са предоставени на общинската управа в старата столица за съгласуване.

През февруари миналата година се реши участъкът да не е със статут на високоскоростен път , а на магистрала, пише вестник "Труд".

Това припомниха от Дирекция „Строителство и териториално и селищно устройство“ на кметството в болярския град.На 27 март 2015 г Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ обяви обществена поръчка за изработване на идеен проект, с индикативна стойност на поръчката от 1,25 млн. без ДДС.

Явили са се 11 кандидати а за изпълнител е избран „Инжконсултпроект“ ООД с цена от 696 000 лв. без ДДС.

Фирмата е изработила три алтернативни на сегашния първокласен път 1-5 трасета, като двете от тях почти се дублират. Разработките са предоставени на кметството. Планираната дължина на автомагистралаВелико Търново - Русе“ е около 118 km. Автомагистралата ще започва при пресичането със съществуващия път I-5 Велико Търново – Габрово, в близост до село Соколово и Дебелец, и ще свършва при Дунав мост.

Ключовото място на трасетата е Полски Тръмбеш.

При единият от вариантите четирилентовият път ще върви северно от Бяла и ще влиза също северно от Полски Тръмбеш в близост до село Обединение, и ще излиза между селата Момин сбор и Леденик, след което в права посока ще отива до град Дебелец в посока Соколово.

Другият вариант предвижда отсечката да скосява от Бяла и да преминава източно от Полски Тръмбеш от към село Каранци, след което да преминава от село Самоводене към село Леденик и да отива до Дебелец и Соколово.

Предвидени са и 4 малки пътни възела, които ще свързват магистралата с градовете и селата.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари