Яйцата няма да поскъпват за Великден

1
У нас се произвеждат основно кафяви яйца, но има и родни фирми, които залагат на бели такива
У нас се произвеждат основно кафяви яйца, но има и родни фирми, които залагат на бели такива

У нас се произвеждат основно кафяви яйца, но има и родни фирми, които залагат на бели такива

"Яйцата, които се произвеждат в България, са достатъчно". Това заяви в първия ден от Страстната седмица председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство Даниел Божанков, цитиран от БНР.

Той разкри, че основно у нас се произвеждат кафяви яйца, но има и родни фирми, които залагат на бели такива. Божанков коментира и цената, на която яйцата ще бъдат търгувани в навечерието на Великден. Според личното му мнение тя не би трябвало да се увеличава.

Председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство предупреди, че не всички вносни яйца на българския пазар имат коректно поставена маркировка. Даниел Божанков категорично посочи, че българските яйца винаги са пресни.

Според европейското законодателство срокът за годност на едно яйце е близо месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    ИмоНохеП
    Станко бря. Ти да не си падал по глава като малък? Абе погледна ли си под кревата тази сутрин? Оглеждай се щото знае ли човек, Путин може да изкочи от всякъде. Де изпод кревата, де от шкафа в кухнята...
  • -4
    2
    Sтанко до 123
    На нас, братушка тролец, не ни трябват техните яйца! И без това сме атеисти и не празнуваме Великден. Важното е да полапваме на нашия вожд Путлерчо спаружените яйчица, че Мутрофанката да ни дава жълти стотинки!
  • 3
    1
    123
    Е как да поскъпнат. Украйна храни за без пари. Полша и тя помага с помия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари