Всяка етажна собственост ще може да има своя банкова сметка?

4
"Доста сериозен е проблемът с хората, които не плащат месечните си вноски за входа в Русе", коментира Цветелин Цонев, който е член на асоциацията на дружествата, които управляват етажна собственост
"Доста сериозен е проблемът с хората, които не плащат месечните си вноски за входа в Русе", коментира Цветелин Цонев, който е член на асоциацията на дружествата, които управляват етажна собственост Видео: КИС 13

Създадат законова възможност за учредяване на банкова сметка на етажната собственост

Това предвиждат част от промените в Закона. Освен това ще се разработи и механизъм за събиране на невнесени такси, информира КИС 13

"Доста сериозен е проблемът с хората, които не плащат месечните си вноски за входа в Русе", коментира Цветелин Цонев, който е член на асоциацията на дружествата, които управляват етажна собственост. Справянето с този проблем нерядко стига до Съда.

Със същия проблем се сблъскват и домоуправители в Пловдив, които обменят идеи със свои колеги в Русе.

Законът за управление на етажната собственост предвижда и да бъде засилен контролът от страна на местната власт.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    иванова
    Също не вярвайте и на ИНЖ. ГАЛИНА ЯКИМОВА фирма ИМОБИЛЕ ТРЕЙДИНГ МЕНИДЖМЪНТ .ТАЗИ ОТКРАДНА ОТ ВХОДА НАД 2000 лева и нищо не можахме да направим защото за 2 години не даде никакъв отчет .Открихме и банкова сметка ,но тя непреведе нито стотинка. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ НЕЯ. НИЕ НЕСМЕ ЕДИНСТВЕНИ,
  • 2
    9
    до 8
    А какво правим с хората, които не плащат? Имаш ли някакъв работещ механизъм, по който да осъдиш едно лице, че дължи пари на входа примерно и да си ги получиш в обозримото настояще без много големи разходи на средства и време? Нямаш. В такъв случай мутрите са за предпочитане. Защото при нас има хора, които не са плащали на ВиК от години. И едва ли някога ще платят.
  • 2
    8
    ???
    Този през 2007 г беше осъден на 6 год. затвор. Хвали се, че управлява около 14 000 апартамента. При такса около 15 лв. на месец / за домоуправител, касиер и ФРО/, върти около 200 000 лв. на месец. За какво се изпозват и къде се съхраняват, никой не ти казва. Така наречените "професионални домоуправители" са мошеници. Повечето са били в различните мафиотски групировки и сега са си направили фирми за проф. домоуправители.. Интересуват се само от парите, които събират. Ако не си платиш всеки месец, те заплашват или ти пращат някакви мутри. Общинската служба, МВР и прокуратура да започнат проверка на тези фирми. Много от членовете на този закон са лобистки. Законът за етажната собственост трябва да отпадне. Всяка етажна собственост трябва сама да решава какви пари да събира и как. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПРОФЕСИОНАНИТЕ ДОМОУПРАВИТЕЛИ.
  • 8
    7
    Мунчо
    Цветелин Цонев е просто един измислен субект. За нищо не става. И от общината не го контролират, въобще не ги интересува. Пиша от личен опит. Не се занимавайте с боклуци.
  • 8
    6
    Do 5
    Никой не ги контролира, никой не ги ревизира, в един вход за едно и също нещо 4 пъти удържаха пари, даже не се крият и никой не ги проверява - това са новите мутри за тормоз по домова книга, дори стикери слагат, както през 90-те по колите и барчетата. А за рисковете от злоупотреба с личните данни и собствеността - даже никой не мисли. Сега остава и банкови сметки да им предоставим и да осъмнем с кредити за етажната собственост, за които никой не знае, не е взимал и не се е съгласявал. Това са мошеници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари