Всичко у нас е що-годе законно, а че не е морално - много важно

1
Особено по време на управлението на Бойко Борисов у нас се развихриха безчинствата
Особено по време на управлението на Бойко Борисов у нас се развихриха безчинствата Снимка: БГНЕС / Архив

Кръстев: Да, разликата в цените на уличните лампи е смущаваща, но законна

Ето това е поредното доказателство за настъпването у нас на царството на легалистите мръсници, за което пише френският философ Андре Конт-Спонвил:

"В деня, когато законността ще замести морала, а демокрацията - съвестта, когато правата (в юридически смисъл) заместят задълженията, няма повече да има нито морал, нито съвест, нито задължения. И това ще е спокойното, комфортното и демократичното царство на легалиста мръсник..... Това ще е демократично варварство."

Особено по време на управлението на Бойко Борисов у нас се развихриха безчинствата на легалистите мръсници. Те приемаха закони, норми, правила, стандарти, които са в тяхна полза, а след това правеха нещата в своя полза, формално действайки по приетите от тях закони, норми, правила, стандарти.

И банковите им сметки, и движимите им и недвижими имущества, апартаменти и тераси - всичко бе що-годе законно, а че не бе морално - много важно.

Ако пък правеха нещо незаконно, няма страшно, за да не им се случи нищо отговаря главният прокурор. Бдящият за незаконността и безнаказаността у нас...

Проф. Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари